Levakatalogen

I höstas arbetade vi med doft i skolan. Inledningsvis som ett grupparbete för att ta fram en egen doftidentitet. Jag, Jesper och Sofia skapade Essensen, en världsåskådning där vi ifrågasatte konsumtionssamhället och distansen oss människor emellan. Doften använde vi som ett verktyg att bli mer närvarande i rummet samt för att väcka uppmärksamhet. I den individuella delen gjorde jag sedan Leva-katalogen. Ikea säljer en dröm om det perfekta livet som uppnås genom konsumtion. Jag ville ta det formatet och fylla det med andra värden. Doften vävde jag in i texten. (Finns också som pdf längst ner i inlägget). Levakatalogen_MartinaLundgren Levakatalogen_MartinaLundgren2 Levakatalogen_MartinaLundgren3 Levakatalogen_MartinaLundgren6_ Levakatalogen_MartinaLundgren5 Levakatalogen_MartinaLundgren6 Levakatalogen_MartinaLundgren7 Levakatalogen_MartinaLundgren8 Levakatalogen_MartinaLundgren9 Levakatalogen_MartinaLundgren10Levakatalogen_MartinaLundgren11 Levakatalogen i pdf-format: Levakatalogen_MartinaLundgren_2015

4 reaktion på “Levakatalogen

  1. Tobias

    Du är fantastisk och vilken briljant idé! Vi pratar lite om dagens konsumtionsamhälle vi lever i på mina lektioner och eleverna förfasas över att det exempelvis går 10 000 litet vatten för att producera ett par jeans och i nästa slide visar jag en bild från Afrika där barnen inte har något rent vatten. Har du pdf på Leva katalogen? Skulle vara intressant att visa den för min elever i HKK.

  2. Martina Lundgren Inläggsförfattare

    Tack Tobias!
    Ja, världen är verkligen upp och ner på en mängd olika sätt, bra att du pratar om det med eleverna. Och roligt förstås att du vill använda Leva-katalogen. Ordnar pdf under morgondagen.
    Allt gott! <3

Kommentarer inaktiverade.